21 Ağustos 2019 Çarşamba

Remote Çalışmada Etik


ethical ile ilgili görsel sonucu

Ülkemizde ne yazık ki her iş alanında etik sorunlar artmaya başladı. Özellikle ekonomik sıkıntıları etkisiyle yapılamayan ödemeler gerek bordrolu olsun gerek serbest çalışan olsun herkesi etkiledi.
Alınamayan ödemeler yüzünden herkes hayatını idame ettirmekte zorlanıyor.

Bu konuda en çok etkilenenler ise bireysel danışmanlar oldu. Bir üründen ziyade hizmet sunulduğu için sanki karşı tarafın zararı yokmuş ya da vade süresi aylarca uzatılabilirmiş gibi bir algı oluşuyor ve ödeme listesinin giderek kayan alt sıralarında yer alabiliyorlar.

Bünyenizde barındıracağınız bir kadrolu çalışanın çok daha altında bir maliyetle, yüksek deneyim sahibi insanlarla çalışma şansı buluyorsunuz. Normalde kadronuza çok ciddi maliyetlerle katamayacağınız yeteneklerle iş yapıyorsunuz. Bu sistem giderek yaygınlaşıyor olsa da sürdürülebilirliği için iş etiğini de göz ardı etmemek gerekiyor.


Danışmanlar, aynı zamanda iş ortağı ve sizin faydanız için emek veriyor. Uzaktan çalışanlar işinizi tam ve zamanında teslim ediyor mu, beklentilerinizi karşılayabiliyor mu buna bakmak gerekir. Zaten karşılamıyorsa ödemelerini aksatmak yerine birlikte çalışmayı bırakabilirsiniz. Hiçbir gerekçe baştan anlaşılan şartlarda tek taraflı değişiklik yapma hakkını kimseye vermiyor.

Ekonomik sorunlar bu gibi etik sıkıntıları artırmış olabilir ancak normal zamanlarda da bu tarz iş ortaklıkları hep sorunla karşılaşıyor. Daha verimli sonuçlar için işin uzmanlarıyla proje bazlı çalışın ancak etik anlamda size gösterdikleri özenin karşılığını da verin. Bu tip sebepler nedeniyle remote olarak çalışan yetenekler bile artık ulaşılamaz hale geliyor çünkü yurt dışında daha düzgün etik şartlarda çalışma imkanı bulup gidiyorlar.

Aramızda bu tarz sorunlar yaşayan varsa hikayelerinizi yorumlar kısmında paylaşabilirsiniz.

1 yorum:

  1. Bana 5.000.000,00 USD kredi veren kredi şirketi Diğer kredi yatırımcıları teklifimi ihmal ettiğinde ancak bay benjamin lee bana başarı kredisi verdiğinde. doğrudan kredi finansmanı ve yatırım açısından projeye giriyorlar. sermaye piyasası fonlarına erişim arayan şirketlere ve bireylere finansman çözümleri sağlarlar, projenizi finanse etmenize veya işinizi büyütmenize yardımcı olabilirler .. E-posta İletişim ::::
    247officedept@gmail.com
    + 1- (989-394-3740) 'a whatsapp Numarasına yazın

    YanıtlaSil